Ken jij deze tips voor ogen opmaken al?

Het is altijd leuk om nieuwe beauty tips te ontdekken. Daarom hebben we ons best gedaan om een aantal simpele maar effectieve tips over ogen opmaken op een rij te zetten. Ken jij ze al?

1. Zorg voor goede basis

Voordat je aan de slag gaat met ogen opmaken, zorg je voor een goede basis. Zo kun je oogschaduw primer aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw de hele dag blijft zitten. Vergeet ook niet om donkere kringen weg te werken en epileer indien wenselijk vooraf je wenkbrauwen. Met wenkbrauw highlighter laat je wenkbrauwen mooier uitkomen. Een goede basis is belangrijk, omdat het je gehele oogopslag beïnvloedt. Daarna kun je aan de slag met de rest van je ogen opmaken.

2. Wit oogpotlood

Je ogen opmaken met een wit oogpotlood, whut?! We doen toch juist vaak ons best om die intense look te creëren met donker oogpotlood? Wel, het geheim schuilt hem in het kleuren van de waterlijn van je ogen, wat het vochtige gedeelte is net onder de bovenste wimperrand. Hierdoor lijkt het als het ware alsof je je ogen vergroot (meer wit). Het resultaat is een meer open blik. Het kan even oefenen zijn om oogpotlood op je waterlijn aan te brengen: oefening baart kunst!

3. Highlighter in ooghoeken

Een heldere en open uitstraling creëren, dat zit hem in de details. Net als het witte oogpotlood, zorgt een highlighter in de binnenste ooghoeken voor een heldere en open blik. Wil je dan ook nog diepte toevoegen? Zorg dan voor donkere oogschaduw in de buitenste hoeken. Kies voor een oogschaduw palette om de kleuren mooi in elkaar over te laten lopen, van licht (binnen) naar donker (buiten). Werk af met een tipje highlighter op het midden van je ooglid voor een glamorous effect.

4. Pas je mascara aan op het moment

Veel dames gebruiken iedere dag dezelfde mascara. Toch kan het een goed idee zijn om dit per moment af te stemmen. Het type mascara en gebruikte borsteltje hebben wel degelijk invloed op de looks van je wimpers. Neem eens een kijkje bij onze mascara’s, aanbevolen door visagisten. Onder de producten vind je een uitleg per mascara. Zo kun je je ogen opmaken met intense mascara voor een avondje uit. Of kies voor maximale anti-klont voor tijdens een lange werkdag.

5. Juiste kleur oogschaduw

Oogschaduw komt natuurlijk in oneindig veel tinten. De tip is om de kleur van de oogschaduw zo goed mogelijk bij de kleur van je ogen te matchen. Zo passen groene en diepbruine tinten perfect bij bruine ogen. Neutrale beiges en roestkleuren staan mooi bij blauwe ogen. Groene ogen komen stralend uit met roze en paars. Met bronzen oogschaduw zit je altijd goed. Lees uitgebreide tips over de juiste kleur oogschaduw in ons artikel over welke kleur make-up.

Aanbevolen oogproducten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.