Haar stijlen zonder stijltang? Zo doe je dat!

Zin in een steile haarcoupe, maar heb je geen stijltang bij de hand? Geen zorgen, we leggen je kort en bondig uit hoe je zonder stijltang je haar kunt stijlen. Succes!

Stijl haar zonder stijltang: 3 stappen

De standaard methode voor het stijlen van het haar zonder stijltang staat hieronder beschreven in 3 stappen. Houd er rekening mee dat de techniek best wat tijd in beslag neemt. Hoe langer en dikker je haar, hoe meer tijd je moet rekenen, gemiddeld zo’n 1 tot 3 uur. Gelukkig is de methode wel effectief en werkt deze voor de meeste krullende haarcoupes.

1. Douchen met verzwarende haarproducten

Neem vooraf een douche en gebruik shampoo voor stijl haar. En vergeet de conditioner niet. Dit verzwaart het haar, zodat het later beter naar beneden valt. Zodra je uit de douche bent breng je meteen een verzorgende serum in, om pluizen tegen te gaan.

2. Haar uitwringen, vocht weghalen

Na het douchen wring je je haren uit. Gebruik bij voorkeur een ultra-absorberende handdoek om zoveel mogelijk vocht eruit te halen. Let op, ga niet wrijven, of je haar tussen een handdoek droogschuren, want dit kan je haar beschadigen en zorgt voor een pluizige coupe.

3. Kammen en föhnen tot je haar droog is

Pak een dun kammetje en kam net zo lang door je haar totdat het bijna droog is. Nu pak je de föhn, trek je je haar strak naar onder met de kam (zo strak als kan), en blaas je in de koude stand. Föhn vanaf boven om je haarschubben te sluiten.

Werk af met een verzwarend anti-pluis haarproduct en geniet van je steile haar!

Haar stijlen met krultang, kan dat?

Heb je een krultang met klem? Dan kun je die gebruiken voor het stijlen van je haar. Gebruik deze op dezelfde manier als een stijltang. Let op, dit is niet de meest ‘haarvriendelijke manier’, omdat de klem redelijk strak om de haren kan zitten en daardoor beschadiging kan aanbrengen als je deze door het haar heentrekt. Handig om snel een losgeslagen krulletje strak te trekken, maar voor het volledig stijlen van je haar zonder stijltang gebruik je liever de hierboven genoemde methode.

Haar stijlen met stijltang

Hoewel bovengenoemde methodes voor de meeste krullende haarcoupes werken en (het grootste deel van) de krullen gladstrijken, kunnen die krullen in de loop van de dag toch snel terug springen. Haren geven nu eenmaal de voorkeur aan hitte om hun vorm te laten veranderen. In onze categorie Styling vind je alles wat je nodig hebt voor het stijlen van je haar. Van een professionele stijltang tot diverse verzorgingsproducten. Zo stijl je veilig je haar met een stijltang zonder het te beschadigen.

Aanbevolen haarproducten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.