Haar krullen zonder hitte: ontdek deze manieren!

Zin in een mooie, krullende coupe, maar heb je geen krultang bij de hand? Met de tips in dit artikel ga je voor een stralende krullenbos, zonder dat er hitte aan te pas komt. Borstel je haar vooraf goed uit en zorg dat het schoon is. Nu alleen nog even testen welke methode het beste bij je past.

1. Papillotten indraaien

Papillotten zijn rollers die je in je haren kunt draaien. Start met het inbrengen van een goede mousse in je haar. Pak nu een pluk en rol je haar vanaf onderen naar boven. Buig de papillot in een rondje (zit ijzerdraad in) en doe dit zo voor heel je haar – per pluk. Nu laat je ze een aantal uren zitten. Of nog beter, je slaapt er een nachtje mee! Draai ze daarna uit en geniet van je krullenbos.

Het fijne aan papillotten is dat je de dikte en hoeveelheid krullen zelf eenvoudig beïnvloed. Hoe dikker de papillot, hoe dikker de krul. Hoe dunner de pluk per papillot, hoe intenser de krul. Je kunt ook verschillende maten papillotten variëren voor een speels effect.

2. Haar inbinden met kleding

Heb je geen papillotten bij de hand, dan kun je voor bovengenoemde methode ook kleding gebruiken. Wikkel je haar bijvoorbeeld om het touw van je badjas heen voor wat dunnere krullen. Wat ook goed werkt zijn opgerolde sokken. Je bepaalt zelf de dikte van de krul, afhankelijk van hoe dik de opgerolde sok wordt. Je zet je haar vast met een elastiekje en/of schuifspeldjes. Naast kleding kun je deze methode zelfs met wc-rollen, zakdoeken en nog veel meer doen. Droom je van een coupe vol pijpenkrullen? Gebruik dan rietjes.

3. Invlechten of opdraaien

Wil je je haar krullen zonder hitte en heb je geen zin om allerlei attributen in je haar te draaien. Draai dan simpelweg je haar in voor het slapengaan. Ook invlechten, of eerst invlechten en dan opdraaien, kan effectief zijn om een krullenbos te regelen. Zorg de volgende dag voor voldoende haarlak, want van deze methode is bekend dat je haar wat sneller kan uitzakken gedurende de dag.

Haar krullen met stijltang

Overigens kun je ook je haar met een stijltang krullen. Zet de stijltang hoog in je haar en maak tijdens de beweging naar beneden een draaibeweging. Hoe groter die beweging, hoe heviger de krul. Hier komt dan uiteraard wel hitte aan te pas.

Gebruik de juiste styling producten!

Een goede reden om niet met hitte te willen krullen, is om je haar niet te beschadigen. Maar natuurlijk kun je best een keertje met die hete krultang aan de slag. Neem eens een kijkje bij onze haarverzorgingsproducten, waar je onder meer serums, oliën, shampoo en conditioner vindt voor het gezond houden van je haar. Professionele krul-producten aan kapperskwaliteit!

Aanbevolen haarproducten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.