Hoe krijg je vollere wimpers? 5 tips!

Lange, volle, à la Hollywood wimpers, ben jij er ook zo gek op? Dan is het een goed moment om in dit artikel te duiken, want we zetten een aantal tips om een rijtje waarmee jij vollere wimpers krijgt. En hoe je voorkomt dat je vollere wimpers snel verliest.

Vollere wimpers tips

Wimperharen vallen na een aantal weken vanzelf uit. Dit doen ze steeds om beurten, waardoor je je bos wimpers blijft behouden. Door beschadigingen kunnen ze echter sneller uitvallen, waardoor je (tijdelijk) met uitgedunde wimpers zit. De tips richten zich daarom niet alleen op het ‘krijgen’ van vollere wimpers, maar ook op het behouden ervan!

1. Stimuleer de groei van je wimpers

Er bestaan verschillende producten waarmee je de groei van de wimpers kunt stimuleren. Deze bevatten natuurlijke producten, zoals castorolie, arganolie, vitamine E en/of aloë vera. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het product in kwestie. Meestal breng je de olie voor het slapengaan op de wimpers aan. Maak het een routine voor vollere wimpers.

2. Gebruik wimperserum

Wimperserum, ook bekend als eyelash serum, is hét wondermiddel voor vollere wimpers. Je brengt dit aan op de wimpers, als een soort doorzichtige mascara. Wat doet wimperserum? Het beschermt je wimperharen, zodat ze minder snel uitvallen. Nadat je het een aantal weken gebruikt, zie je vaak dat je wimpers voller zijn. Blijf dit volhouden om niet in je oude haarwisseling terug te vallen.

3. Haal voorzichtig mascara van je wimpers

Een make-up remover op basis van olie is het meest vriendelijk voor je wimpers (en de huid rond je ogen). Leg de watjes even op de je ogen, zodat de mascara vast zacht kan worden. Zo kun je het makkelijker verwijderen. Je wrijft nu met zachte bewegingen van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je wimpers uittrekt, waardoor je meer kale plekken krijgt.

4. Kies voor wimperextensions

Je wimpers verlengen en opvullen? Voor vollere wimpers zijn wimperextensions nog altijd de beste oplossing. Hierbij kan de wimper heel nauwkeurig gevuld worden. Laat je de lijm uitharden bij een professional, dan blijven wimperextensions gemiddeld zo’n 4 tot 6 weken zitten. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met lijm en nepwimpers, zoals kant-en-klare wimpers of clusters (plukken).

5. Gebruik een goede mascara

Af en toe een wimperkruller gebruiken kan prima, maar pas hiermee op omdat het snel de wimpers kan beschadigen. Gelukkig doet een goede mascara wonderen, en geeft die ook het liftende effect voor vollere wimpers. Bij Moizt Cosmetics vind je professionele mascara aan visagistenkwaliteit, met mascara’s die écht dat boost-effect geven voor vollere wimpers.

Aanbevolen producten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.