10 tips voor langere nagels

Ben jij ook zo gek op verzorgde, lange nagels? Maar lijkt het soms alsof die nagels maar niet hard en stevig willen groeien? Misschien moet je de tips in dit artikel eens proberen!

1. Zorg voor geduld en routine

Een eerste tip: je hebt niet van de een op de andere dag langere nagels. Althans, geen natuurlijke. We raden je dus aan om in het begin geduld te hebben en je nagel routine vol te blijven houden op lange termijn. Als je eenmaal stevigere en langere nagels hebt, blijven ze dat ook sneller.

2. Hydrateer nagels en nagelranden

Goed verzorgde nagels die groeien vaak steviger en sterker. Er zijn verschillende oliën waarmee je de nagels en nagelriemen goed kunt verzorgen, zoals deze effectieve en heerlijk geurende Paris Mircacle Oil. Een goed en stabiel begin is het halve werk.

3. Geef de voorkeur aan nagels vijlen

Vijlen is beter dan knippen als je langere nagels wilt. Bij knippen ontstaat er door de druk van de schaar, sneller beschadiging. Gebruik bij voorkeur een vijl met fijne structuur en vijl één richting op. Voorkom haakjes, want die kunnen dan weer zorgen voor een scheuring.

4. Versterk je nagels van binnenuit

Eiwitten, ijzer, zink, vitamine E en biotine, zijn voedingsstoffen die de nagels van binnenuit versterken. En zo krijg je ook sneller langere nagels. Probeer daarom gezond en gevarieerd te eten, en kies eventueel voor voedingssupplementen met deze voedingsstoffen.

5. Trek regelmatig handschoenen aan

Ga je schoonmaken of wil je de tuin aanpakken? Voor langere nagels zijn dit uitstekende momenten om handschoenen aan te trekken ter bescherming. En bijt je nagels? Misschien moet je dan ook een weekje met handschoenen rondlopen, want voor langere nagels is dit een no go!

6. Doe een nagelharder behandeling

Een nagelharder is eigenlijk gewoon een nagellak, maar dan voor het boosten van langere nagels. Het voorkomt namelijk het inscheuren van nagels, en zorgt voor stevige nagels. Hoe het werkt? Dag 1 breng je de 1e laag aan, dag 2 de 2e laag en dag 3 haal je het eraf. Dit herhaal je iedere 2 weken.

7. Duw je nagelriemen terug

Met een bokkenpootje kun je je nagelriemen terugduwen. Daardoor komt er een groter deel van je nagel tevoorschijn. En zo lijkt het dus of je langere nagels hebt. Houd vooraf je handen even in warm water, dat maakt het makkelijker om terug te duwen.

8. De juiste nagellak met basecoat

Een basecoat is de onderlaag nagellak die ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten. Dit wordt aanbevolen voor langere nagels, die bovendien langer blijven stralen. De kans op haakjes en beschadigingen wordt kleiner, zeker als je ook afwerkt met een topcoat.

9. Denk aan het optische effect

Lichte nagellak laat je nagels langer lijken dan donkere nagellak. Voorkom motiefjes, daardoor lijken ze juist korter. En soms speelt de vorm van je nagels ook een rol voor het optische effect. Een beetje rond en het lichtjes spits vijlen van de nagels zorgt vaak voor optisch langere nagels.

10. Kiezen voor nepnagels of nageltips

Als het met je eigen nagels toch niet wil vlotten, kun je natuurlijk ook altijd langere nagels krijgen als je kiest voor nepnagels. Je kunt ook alleen kiezen voor nageltips, die worden aangezet. De rest van je nagel wordt dan opgevuld, bijvoorbeeld met gel.

Aanbevolen nagelproducten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.