Welke kleur make-up past bij mij? De beste kleur oogschaduw voor jouw oogkleur!

We hebben allemaal wel eens voor het make-up schap gestaan, verward door het overweldigende aanbod aan kleuren. Hoe kies je uit al die tinten de kleur die jouw ogen echt laat stralen? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt. Door de juiste oogschaduwkleur te kiezen die past bij jouw unieke oogkleur, kun je jouw blik intensiveren en je ogen nog meer laten spreken. In deze blog geven we je handige tips om de perfecte tint voor jouw oogkleur te vinden.

Welke oogschaduw kleur past het beste bij blauwe ogen? 

Blauwe ogen staan bekend om hun heldere en opvallende uitstraling. Ze kunnen variëren van diep marineblauw tot licht ijsblauw. Om deze mooie kleur nog meer te benadrukken, is het kiezen van de juiste oogschaduw essentieel. 

  • Warm koper en brons: Deze tinten werken als een magneet voor blauwe ogen en laten ze echt opvallen. De warme ondertonen contrasteren met het koele blauw, waardoor je ogen extra diepte krijgen. 
  • Terracotta en roest: Deze aardse tinten kunnen de blauwheid van je ogen versterken en zorgen voor een natuurlijke maar toch opvallende look. 
  • Neutrale beiges en taupe: Als je op zoek bent naar een subtiele dagelijkse look, dan zijn deze tinten perfect. Ze geven net genoeg contrast zonder te opvallend te zijn. 

Vermijd felle blauwtinten als je wilt dat je natuurlijke oogkleur opvalt. Het kan namelijk zo zijn dat de oogschaduw de intensiteit van je eigen oogkleur vermindert in plaats van versterkt. 

Welke oogschaduw kleur past het beste bij groene ogen? 

Groene ogen hebben iets mysterieus en worden vaak beschouwd als zeldzaam en uniek. Ze kunnen variëren van levendig smaragdgroen tot zachter mosgroen. Het kiezen van de juiste oogschaduw kan de groene tinten in je ogen versterken en ze nog betoverender maken. 

  • Warm goud en brons: Deze tinten kunnen de gouden vlekjes in groene ogen accentueren en ze nog stralender maken. 
  • Roze en mauve: Deze zachte tinten bieden een mooi contrast met groene ogen en kunnen zorgen voor een romantische look. 
  • Donkerbruin en taupe: Voor meer een avond look kunnen deze kleuren de diepte van groene ogen benadrukken zonder ze te overweldigen.  

Vermijd zware groentinten die te dicht bij je eigen oogkleur liggen, omdat deze het effect kunnen hebben dat ze de unieke groentinten in je ogen verminderen in plaats van ze te versterken. 

Welke oogschaduw kleur past het beste bij bruine ogen? 

Bruine ogen worden vaak beschouwd als veelzijdig en diep, variërend van licht hazelnoot tot diep kastanjebruin. Met zo’n rijke kleur kunnen verschillende oogschaduwkleuren de veelzijdigheid en diepte van bruine ogen accentueren. 

  • Goud en bronzen tinten: Deze warme metallics kunnen de gouden of amberkleurige vlekjes in bruine ogen accentueren, wat zorgt voor een stralende en lichtgevende look. 
  • Groene en olijftinten: Deze kleuren kunnen de aardse kwaliteiten van bruine ogen benadrukken en een natuurlijk effect creëren. 
  • Diepe chocoladebruin en taupe: Voor diegenen die op zoek zijn naar een smokey eye, zijn deze tinten ideaal om diepte en definitie toe te voegen aan bruine ogen. 

Hoewel bruine ogen over het algemeen veelzijdig zijn en goed samengaan met een breed scala aan kleuren, kan het vermijden van tinten die te dicht bij de exacte kleur van je iris liggen ervoor zorgen dat je ogen meer opvallen en niet opgaan in de oogschaduw. 

Welke oogschaduw kleur past het beste bij grijze ogen? 

Grijze ogen zijn zeldzaam en hebben een intrigerende kwaliteit die tussen blauw en groen in zit, met vleugjes zilver. Van lichtmistig grijs tot een dieper leisteen, deze oogkleur biedt een unieke achtergrond die met verschillende oogschaduwkleuren kan worden versterkt. 

  • Zachte roze en mauve tinten: Deze kleuren kunnen de koelere tonen in grijze ogen accentueren en zorgen voor een zachte, dromerige look. 
  • Donkergrijs en houtskool: Voor een diepere, smokey look zijn deze tinten perfect voor grijze ogen. Ze verdiepen de natuurlijke tinten van het oog en voegen een dramatisch effect toe. 
  • Ijsblauw en zilver: Deze koele metallics kunnen het zilver in grijze ogen versterken, wat zorgt voor een betoverende en lichtgevende uitstraling. 

Het is belangrijk om te vermijden dat je oogschaduw kiest die te bleek of pastelachtig is, omdat dit het risico loopt de grijze kleur van je ogen te wassen. Zoek in plaats daarvan naar tinten die contrast of diepte toevoegen. 

Experimenteer met make-up 

Het kiezen van de juiste oogschaduw voor je oogkleur kan een groot verschil maken in je hele look. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat make-up draait om plezier en experiment. Terwijl bovenstaande tips je op weg kan helpen, is er niets mis met het afwijken van deze aanbevelingen en gewoon te proberen wat je leuk vindt. Wie weet ontdek je een nieuwe favoriete combinatie! Of je nu kiest voor neutrale tinten of felle kleuren, het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt. Dus duik in je make-up set, probeer iets nieuws, en geniet van het proces. 

Korte cheatsheet 

  • Blauwe ogen: Warm koper, brons, terracotta, en zachte beiges maken deze ogen extra levendig. 
  • Groene ogen: Diepe paarse en pruimtinten, gouden tinten, roze, en donkerbruin accentueren de mysterieuze kwaliteit van groene ogen. 
  • Bruine ogen: Blauwe tinten, goud, groen, en diepe chocoladebruin brengen het rijke en veelzijdige karakter van bruine ogen naar voren. 
  • Grijze ogen: Zachte roze, donkergrijs, ijsblauw, en diepe marine benadrukken de unieke en betoverende kwaliteit van grijze ogen. 

Aanbevolen oogschaduw producten:


Geplaatst op 27 oktober 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.