Zo zorg jij voor een perfecte wet hairlook!

De wet haarlook ziet er geweldig uit, alsof je zo de zee uit bent gestapt. Maar als je hem niet goed toepast, lijkt het meer alsof je in de sloot bent gevallen. Dus, laten we eens kijken wat je moet doen om een professionele wet hairlook te creëren.

Wat heb je nodig voor de wet hairlook?

Professionele styling producten: gel, haarspray en haarolie – bij voorkeur kapperskwaliteit.
Daarnaast heb je een grove kam, en eventueel een föhn nodig.

Kan de wet hairlook met mijn haar?

De wet hairlook kan eigenlijk bij iedereen, je hoeft niet een bepaalde haarstructuur te hebben. Vaak zien we het bij stijl haar of slag, maar met krullen ziet het er ook gaaf uit.

Wet hairlook creëren: Stappenplan!

Met onderstaande stappen zou het moeten lukken om een prachtige wet hairlook te creëren.

1. Zorg voor schoon, handdoekdroog haar

Om het mooiste resultaat te krijgen, kun je als basis het beste met handdoekdroog haar werken. Dat wil zeggen dat je haar niet meer drupt, maar wel nog flink vochtig is.

2. Verdeel gel gelijkmatig over je haar

Breng een stylingmousse of gel gelijkmatig aan op je haar, van de wortels tot de punten. Hoe zwaarder je haar, hoe steviger de gel moet zijn. Bij Moizt bieden we bijvoorbeeld kapperskwaliteit haargel, waarbij je de gel goed kan afstemmen op je haartype. Weet je niet welk haartype je hebt of welke je moet kiezen? Met Doop The Rebel gel zit je altijd goed. Deze geeft tevens een mooie glans.

3. Tijd om in model te brengen

Start met de basis van de wetlook, door met je vingers vanaf je aanzet door je haar te gaan. Je gebruikt ze als een soort kam. Daarna gebruik je de grove kam om je haar glad achterover te kammen, zodat het plat op je hoofd ligt. Laat je haar nu aan de lucht drogen of gebruik eventueel een föhn in de laagste stand terwijl je ondertussen je vingers steeds door je haar laat glijden.

Extra tips voor modelleren wetlook

• Heb je krullen en wil je stijl haar, blijf dan extra lang kammen totdat je haar door het kammen opdroogt. Je kunt ook de föhn gebruiken terwijl je je haar met de kam strak houdt.
• Heb je stijl haar en wil je slag of krullen, draai je haar dan op voor extra textuur of maak vlechten die je als het droog is eruit haalt.

4. Finishing touch van wet hairlook

Breng een glanzende haarspray aan om de look te fixeren en extra glans toe te voegen. Optioneel voeg je nog wat haarolie toe om pluis te verminderen en je wet hairlook te polijsten. Voilà!

Aanbevolen stylingproducten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.