Zo creëer je de perfecte sleek bun!

De sleek bun is helemaal hip op dit moment. Dankzij de chique look, ideaal voor een avondje uit. En omdat het haar zo comfortabel uit je gezicht is, is het ook een goede (zakelijke) stijl voor alledag. Met de stappen in dit artikel creëer je voortaan razendsnel de perfecte sleek bun!

Wat is een sleek bun?

Een sleek bun is een strakke en gladde knot die dicht tegen het hoofd aan ligt. Het haar wordt strak naar achteren getrokken, gladgestreken en gevormd tot een elegante bun.

Wat heb je nodig voor een sleek bun?

Als je regelmatig verschillende haarstijlen aanneemt is de kans groot dat je de volgende items al in huis hebt. Zo niet, shop dan je styling producten van kapperskwaliteit.

  • Haarborstel
  • Kam met fijne tanden
  • Elastiekjes (minimaal 2 stuks)
  • Haarspeldjes
  • Haarspray
  • Glansserum (optioneel)

Sleek bun maken: stappenplan

Het creëren van de perfecte sleek bun is gelukkig helemaal niet lastig. We leggen de stappen hieronder aan je uit. Succes!

1. Voorbereiding

Zorg dat je haar glad en schoon is. Je kunt tijdens het douchen naast shampoo ook conditioner gebruiken, want het is niet erg als het haar wat zwaarder en gladder is. Kam je haar met een kam met fijne tanden om zeker te weten dat er geen klitten meer zijn voor het maken van de sleek bun.

2. Maak een gladde staart

Bepaal hoe hoog je de sleek bun wilt hebben en maak op die hoogte een strakke staart. Hier is het belangrijk om alle bobbels weg te kammen tijdens het maken van de staart. Heb je last van losspringende haartjes, kroes of pluis, dan kun je deze gladstrijken met haarspray.

3. Vorm de sleek bun en zet vast

Wikkel de gedraaide staart rond de basis van je paardenstaart om een bun te vormen. Zorg ervoor dat de bun strak tegen je hoofd zit. Zet vast met een elastiekje, en maak het steviger met haarspeldjes, zodat de sleek bun op zijn plaats blijft zitten. Bij een sleek bun steken er in de basis geen haren uit, dus je zorgt ervoor dat je alle losse plukken vastzet.

4. Finishing touch

Spray haarlak over je sleek bun om alles op zijn plaats te houden. Kies bij voorkeur voor een product met extra glans. Je kunt ook een glansspray, zoals shine mist, over je haar sprayen. Dit is speciaal ontworpen voor een extra glans, en het voedt ook nog eens je coupe. Zo, nu zie jij er stralend uit met je perfecte sleek bun!

Aanbevolen styling producten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.