Wenkbrauwen tekenen in 7 stappen

Wenkbrauwen tekenen is een kunst op zichzelf en kan een enorm verschil maken in de manier waarop iemand eruitziet. Het kan je gezichtsuitdrukkingen verbeteren, je ogen benadrukken en je gezichtscontouren verbeteren. In deze blog zullen we een stapsgewijze handleiding geven voor het tekenen van wenkbrauwen en enkele tips en trucs delen voor het bereiken van de perfecte wenkbrauwlook. 1944 Paris heeft prachtige wenkbrauw potloden en is eigenlijk een alles-in-één potlood: oogschaduw + potlood + eyeliner. Deze is dus perfect om je wenkbrauwen te tekenen!

wenkbrauwen-tekenen

Stap 1: Kies de juiste kleur

Het kiezen van de juiste kleur is de eerste en belangrijkste stap bij het tekenen van wenkbrauwen. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de kleur van je haar en huid. Als je niet zeker weet welke kleur het beste bij je past, kies dan een tint die iets lichter is dan je haarkleur. Zo voorkom je dat je wenkbrauwen te donker of te opvallend worden.

Stap 2: Borstel je wenkbrauwen

Borstel je wenkbrauwen omhoog en naar buiten met een wenkbrauwborstel of een schone tandenborstel. Dit helpt om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te benadrukken en zorgt ervoor dat alle haartjes in dezelfde richting liggen.

Stap 3: Teken de onderkant van je wenkbrauw

Gebruik een wenkbrauwpotlood om de onderkant van je wenkbrauw te tekenen. Begin bij de binnenkant van je wenkbrauw en teken een dunne, gebogen lijn tot aan de buitenkant van je wenkbrauw. Zorg ervoor dat de lijn niet te dik is en niet te ver naar beneden loopt.

Stap 4: Teken de bovenkant van je wenkbrauw

Teken nu de bovenkant van je wenkbrauw. Begin bij de binnenkant van je wenkbrauw en teken een dunne, gebogen lijn tot aan de buitenkant van je wenkbrauw. Zorg ervoor dat de bovenkant van je wenkbrauw iets ronder is dan de onderkant.

Stap 5: Vul je wenkbrauw in

Gebruik een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder om je wenkbrauw in te vullen. Begin bij de binnenkant van je wenkbrauw en werk naar buiten toe. Maak kleine, opwaartse streepjes om de natuurlijke haargroei na te bootsen. Gebruik niet te veel druk en zorg ervoor dat de kleur geleidelijk afneemt aan de buitenkant van je wenkbrauw.

Stap 6: Blend de kleur

Blend de kleur van je wenkbrauwpotlood of poeder met een wenkbrauwborstel. Borstel je wenkbrauwen omhoog en naar buiten om overtollig poeder te verwijderen en de kleur te mengen.

Stap 7: Fixeer je wenkbrauwen met 1994 Paris Eyebrow Gel

Fixeer je wenkbrauwen met wenkbrauwgel om ervoor te zorgen dat ze de hele dag op hun plaats blijven

Hieronder staan nog enkele extra tips om je wenkbrauwen te tekenen:

  1. Kies het juiste gereedschap: Er zijn veel verschillende wenkbrauwproducten beschikbaar, zoals potloden, poeders, gels en pomades. Kies het gereedschap dat het beste bij je past en waarmee je het meest vertrouwd bent.
  2. Volg de natuurlijke vorm: Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en probeer niet te veel van de vorm te veranderen. Als je wenkbrauwen te dun zijn, vul ze dan voorzichtig in met kleine, opwaartse streepjes.
  3. Experimenteer met verschillende technieken: Probeer verschillende technieken uit, zoals microblading, stempelen of het gebruik van sjablonen, om te zien welke het beste werkt voor jou.
  4. Vermijd te donkere wenkbrauwen: Vermijd het gebruik van te donkere wenkbrauwproducten, omdat dit er onnatuurlijk uit kan zien en je gezicht hard kan maken. Kies altijd een kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt.
  5. Maak gebruik van goede verlichting: Zorg voor voldoende licht tijdens het aanbrengen van je wenkbrauwen. Dit helpt je om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen beter te zien en voorkomt dat je te veel product aanbrengt.
  6. Oefen geduld: Het tekenen van wenkbrauwen vergt geduld en oefening. Neem de tijd om te oefenen en wees niet ontmoedigd als het de eerste paar keer niet perfect is. Met oefening zul je snel verbetering zien.
  7. Laat het natuurlijk lijken: Het doel is om je wenkbrauwen er natuurlijk uit te laten zien, niet te opvallend of overdreven. Gebruik daarom subtiele, kleine streepjes om de wenkbrauw te vullen, in plaats van grote, vette lijnen. Dit zal de wenkbrauwen er realistischer laten uitzien en een subtielere, natuurlijke uitstraling geven.

Wenkbrauwen tekenen is iets wat je moet uit proberen en waar je ook zeker geduld bij moet hebben voordat je de perfecte look hebt gevonden die bij jou past. Veel plezier bij deze vorm van kunst!

Aanbevolen producten


Geplaatst op 11 mei 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.