Hoe kun je het beste blush aanbrengen? Tips!

Blush geeft net dat beetje extra aan je gezicht. Een stralende gloed! Hoe kun je het beste blush aanbrengen? In dit artikel geven we je tips over het kiezen en aanbrengen van blush.

Kies de juiste kleur blush

Het aanbrengen van blush begint toch echt met het kiezen van een goede kleur. Daarmee bedoelen we een kleur die bij jou en de gelegenheid past. Perzik- en koraaltinten geven een warme uitstraling, en zachte, roze tinten geven een lieflijke uitstraling. Wat donkerder bruin met een lichte glitter is dan weer ideaal voor een avondje uit. Kies hier je favoriete blush.

Zorg voor een goede kwast

Het belang van een goede blush kwast voor het aanbrengen van blush, mag zeker niet onderschat worden. Wij raden bijvoorbeeld de Paris Blush Brush aan. Natuurlijk is er nog veel meer keuze. Een goede blush kwast is normaal gezien schuin afgesneden.

Blush aanbrengen op juiste plek

Breng jij je blush altijd aan op die ‘logische plek’ op je wangen? Veel dames weten niet dat ze blush aanbrengen op de ‘verkeerde plek’ op het gezicht. Je creëert een liftend effect door het op de bolling van je jukbeenderen aan te brengen. Gebruik je vingers en tik op je gezicht om die bolling, en dus de ‘aanbevolen plek’ te vinden.

Opwaartse beweging

Breng de blush aan op de kwast en tik overtollige poeder eraf. Maak nu zachte, vegende en opwaartse bewegingen richting de haarlijn, om de blush goed aan te brengen.

Werk met lagen

We benadrukken om de kleur geleidelijk op te bouwen en met lagen te werken, zodat je de intensiteit makkelijker kunt aanpassen. Als je eenmaal te veel blush aanbrengt, krijgt je dat er niet zomaar meer af. Daarom kun je dit beter laag voor laag opbouwen totdat je tevreden bent.

Zorg voor een goede balans

Logisch natuurlijk, maar je wilt dat de blush aan beide zijden van het gezicht in verhouding is, zowel qua intensiteit als qua plek. Uiteraard probeer je hier tijdens het blush aanbrengen al meteen rekening mee te houden. Was dat niet gelukt, zorg dan dat je dit nu rechttrekt.

Blend waar nodig

Je wilt harde lijnen voorkomen bij het blush aanbrengen, want je wilt juist dat de blush mooi in balans is met de rest van de make-up. Daarvoor is een goede overloop belangrijk. Je laat de blush met behulp van zachte bewegingen met je kwast, netjes overlopen in de rest van je foundation. Je kunt ook blush dragen zonder foundation, zolang je maar zorgt voor een mooie overloop.

Zo, succes met blush aanbrengen!

Aanbevolen make-up producten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.