Waarom moet je eigenlijk primer gebruiken? Alles over gezichtsprimer leer je hier!

Primer is het geheime wapen voor een make-up die de hele dag blijft zitten. Maar wat is primer nou eigenlijk? Hoe smeer je het op je gezicht zonder dat het plakkerig wordt? En wat stoppen ze er precies in om het zo geweldig te maken? In deze blog leggen we het allemaal uit!

Wat is primer?

Primer is eigenlijk je onzichtbare beste vriend. Het is een basislaag die je aanbrengt voordat je de rest van je make-up opsmeert. Waarom? Het zorgt ervoor dat je foundation en poeder niet alleen beter hechten, maar ook nog eens urenlang mooi blijven zitten. Voor elke huidtype is er wel een primer en natuurlijk voor elke look. Of je nu gaat voor een natuurlijke vibe of full glam, primer is de basis die je niet wilt skippen. Primer is geen extra stap, het helpt echt en wil je niet overslaan!

Welke primer past bij mijn huidtype?

Begrijpen wat primer doet, is één ding, maar het kiezen van de juiste soort is een tweede. Er zijn veel verschillende huidtypes en dus ook veel verschillende primers. Hier de verschillende huidtypes op een rijtje:

Primer voor de vette huid

Kies een primer met een matte finish die olie absorbeert. Zo houd je de glans in bedwang en blijft je make-up waar het hoort.

Primer voor de droge huid

Hydraterende primers zijn jouw redders in nood. Ze bevatten vaak verzorgende ingrediënten die je huid voeden en een droog uiterlijk voorkomen.

Primer voor de gecombineerde huid

Ga voor een balancerende primer die de vette zones matteert en de droge plekjes hydrateert. Het beste van twee werelden!

Primer voor de gevoelige huid

Zoek naar primers die vrij zijn van parfum en alcohol en bekend staan om hun kalmerende eigenschappen.

Primer voor de rijpere huid

Primers die fijne lijntjes en rimpels vervagen zijn hier je beste vriend. Kijk uit naar producten met een lichte, zijdeachtige textuur voor een jeugdige gloed.

Hoe breng je primer aan?

Het aanbrengen van primer is belangrijk om jouw gewenste resultaat te bereiken. Volg deze stappen om je primer echt te laten werken.

Voorbereiding

Begin met een schoon, droog gezicht. Gebruik je favoriete reiniger en volg daarna met je dagcrème. Laat je huid de moisturizer volledig absorberen.

Hoeveelheid

A little goes a long way. Begin met een erwt-grote hoeveelheid; je kunt altijd meer toevoegen als dat nodig is.

Toepassing

Breng de primer met je vingertoppen aan voor de meest natuurlijke dekking. Focus op gebieden waar je make-up de neiging heeft om te vervagen of waar je poriën zichtbaar zijn.

Verspreiding

Blend de primer zachtjes uit naar buiten toe, richting je haargrens en kaaklijn, voor een mooie overgang.
Door deze stappen te volgen, creëer je de ideale basis voor je make-up, wat helpt zodat je make-up de hele dag blijft zitten en een gladde, egale uitstraling te krijgen.

Is een primer op waterbasis of siliconenbasis beter?

Bij het kiezen tussen een primer op waterbasis of siliconenbasis, is het belangrijk om rekening te houden met je eigen huidtype en voorkeuren:

Primers op waterbasis

Deze zijn ideaal als je een lichte textuur zoekt die snel intrekt. Ze zijn vooral goed voor mensen met een gevoelige of acne-gevoelige huid omdat ze minder geneigd zijn de poriën te verstoppen. Gebruik een waterbasis primer als je foundation ook op waterbasis is, zodat ze goed samenwerken.

Siliconenbasis primers

Deze zijn geweldig voor het gladstrijken van de huid en het opvullen van fijne lijntjes en poriën voor een superzachte finish. Ze gaan goed samen met siliconenbasis foundation en zijn perfect voor een gladde make-up basis. Als je een vette huid hebt, kan een primer met siliconen soms te zwaar zijn, dus let daarop.

Je keuze moet dus afhangen van wat je huid nodig heeft en welk effect je wilt bereiken. Zorg er ook voor dat je producten kiest die goed samengaan voor het beste eindresultaat.

Maak het verschil met primer

Van het kiezen van de juiste formule voor je huidtype tot het professioneel aanbrengen ervan, je bent nu klaar om je make-uproutine naar een hoger niveau te tillen. Vergeet niet, een goede primer kan het verschil maken tussen een make-up look die oké is en eentje die de hele dag door fantastisch blijft zitten. Experimenteer, vind jouw perfecte match en onthoud: het beste canvas voor kunst is er een die goed voorbereid is.

Aanbevolen primer producten:


Geplaatst op 6 november 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.