Waar breng je highlighter aan voor een stralende look

Highlighting is een belangrijke make-uptechniek die, wanneer juist toegepast, bepaalde delen van het gezicht kan accentueren en een mooie glans kan toevoegen. Het is een vaardigheid die zowel beginners als gevorderde make-upgebruikers kunnen leren om hun uiterlijk te verfijnen. In deze blog richten we ons op de specifieke plekken waar het aanbrengen van highlighter het meest effectief is, zodat je een heldere en frisse look kunt bereiken. Ook behandelen we welk highlightproducten er zijn voor welk gewenst resultaat. En als laatste welke kwasten je het beste kan gebruiken voor welk product en voor welke plek. 

De beste plekken om te highlighten

Highlighter is een mooie tool voor het creëren van een stralende uitstraling.  Maar het is niet alleen een kwestie van aanbrengen; het gaat erom te weten wáár je moet highlighten voor het mooiste resultaat. Hier is een overzicht van de plekken waar highlighter het gezicht het meest accentueert:

  • Jukbeenderen: Breng de highlighter aan op de toppen van je jukbeenderen om je botstructuur te benadrukken.
  • Wenkbrauwbot: Een subtiele toets onder je wenkbrauwen geeft een liftend effect.
  • Binnenhoeken van de ogen: Een klein beetje highlighter hier maakt je ogen groter en wakkerder.
  • Brug van de neus: Accentueer de lengte van je neus door een dunne lijn highlighter langs de middenlijn aan te brengen.
  • Cupidoboog: Het highlighten van dit kleine gebied boven je bovenlip geeft de illusie van een vollere lip.

Door deze gebieden te accentueren, speel je in op de natuurlijke lichtval op je gezicht en verbeter je jouw algehele make-up look. Als je begint met highlighter, kan je er ook voor kiezen om eerst een of twee plekken te highlighten. Om te kijken of je het gewenste effect mooi vindt. Of ga all-out en speel met je make-up probeer alle plekken uit!

Highlighter producten: kies jouw perfecte match

Wist je dat er erg veel verschillende soorten highlighters zijn? Hieronder staat een overzicht van de verschillende soorten highlighters, zodat jij je keuze kan maken:

  • Poeder highlighters: Ideaal voor een subtiele, buildable glans en perfect voor mensen met een vette huid.
  • Crème highlighters: Deze bieden een dewy finish en zijn fantastisch voor een droge of rijpere huid omdat ze de neiging hebben om in de huid te smelten zonder in lijntjes te kruipen.
  • Vloeibare highlighters: Zeer veelzijdig; ze kunnen gemengd worden met foundation voor een all-over gloed of aangebracht worden op specifieke gebieden voor een mooie schittering.
  • Stick highlighters: Perfect voor onderweg en gemakkelijk met de vingers aan te brengen, ideaal voor snelle touch-ups.
  • Balsem highlighters: Geven een transparante tot lichte glans zonder te veel glitter, voor een zeer natuurlijke look.

Elk van deze producten kan worden gebruikt om de eerdergenoemde gebieden te benadrukken, afhankelijk van de gewenste intensiteit en het effect dat je wilt bereiken.

Highlighter gereedschap: kies de ideale applicator

Het gereedschap dat je gebruikt om highlighter aan te brengen kan het verschil maken in de afwerking en plaatsing van het product. Hier zijn enkele van de meest effectieve applicators:

  • Fan Brush: Licht en delicaat, deze kwast is uitstekend voor het aanbrengen van een subtiele glans met poederhighlighters.
  • Tapered Highlighter Brush: Ontworpen voor gerichte applicatie, perfect voor poeder en om precies te werken op de jukbeenderen en de brug van de neus.
  • Stippling Brush: Deze kwast met dubbele vezel is ideaal voor het aanbrengen van een zachte, luchtige textuur, vooral met vloeibare highlighters.
  • Kleine Fluffy Brush: Geeft een meer geconcentreerde glans en is geschikt voor het aanbrengen van poederhighlighters op kleinere gebieden.
  • Sponge of Beautyblender: De spons is geweldig voor het blenden van crème en vloeibare highlighters voor een vlekkeloze finish.
  • Vingers: De warmte van je vingers kan helpen om crème en balsem highlighters naadloos in de huid te laten smelten, vooral op kleinere gebieden zoals de binnenhoeken van je ogen of de cupidoboog.

Het kiezen van de juiste tool voor het aanbrengen van highlighter is handig om het gewenste resultaat te behalen.

De finishing touch

In deze blog hebben we de essentiële stappen voor het highlighten van je gezicht uiteengezet: van het identificeren van de ideale plekken voor highlighter tot het kiezen van het juiste product en de applicatietechniek. Deze praktische tips zorgen ervoor dat je de techniek van het highlighten kunt beheersen, wat leidt tot een stralend resultaat dat je natuurlijke schoonheid accentueert.

Aanbevolen highlighter producten


Geplaatst op 3 november 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 55 reviews.