Tips & tricks om je curtain bangs te stylen

Heb jij een kapsel met curtain bangs? Deze pony is super hip, maar vraagt voor het mooiste effect, wel om de nodige styling. In dit artikel zetten we daarom een aantal tips & tricks op een rijtje, voor die stralende curtain bang!

Wat is curtain bangs?

Curtain bangs is een pony die het gezicht aan beide kanten omlijst. Het valt als een soort gordijn langs de zijkanten van het gezicht, vandaar de naamgeving. In het Nederlands wordt het ook wel een uitgegroeide pony genoemd, wat wijst op het feit dat deze langer is dan de ‘standaard pony’.

Hoe weet ik of curtain bangs bij mij past?

Curtain bangs, het is super hip op dit moment! Wil je dus eens iets anders en spreken de opvallende lokken aan de zijkant van het gezicht je aan, dan is het echt iets voor jou. Van oorsprong is curtain bangs populair vanwege het flatterende effect voor verschillende gezichtsvormen. Wil je bijvoorbeeld je voorhoofd minder laten opvallen, dan is curtain bangs iets voor jou.

Styling tips curtain bangs

Benieuwd naar styling tips voor curtain bangs? Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje. Het inslaan van goede styling producten aan kapperskwaliteit komt bovendien van pas!

  • Föhntechniek: Gebruik een ronde borstel om je curtain bangs naar buiten te föhnen terwijl je ze droogt. Dit helpt bij het creëren van de kenmerkende gordijnachtige textuur en vorm.
  • Stylingproducten: Breng een lichte stylingcrème aan op je bangs om ze te definiëren en te voorkomen dat ze pluizen.
  • Golven: Gebruik een krultang of een stijltang om zachte golven toe te voegen aan je curtain bangs voor een speelse en romantische uitstraling.
  • Textuur en volume: Gebruik je vingers om voorzichtig wat textuur en volume toe te voegen aan je curtain bangs, waardoor ze er natuurlijk en moeiteloos uitzien.
  • Haarspray: Fixeer je curtain bangs met een lichte haarspray om ze de hele dag op hun plaats te houden zonder dat ze stijf aanvoelen.
  • Lengte bepalen: Curtain bangs tot aan de kaaklijn passen goed bij een ovaal gezicht. Bij een rond gezicht komen curtain bangs tot aan de jukbeenderen geweldig uit.

Verzorging curtain bangs

Je kunt nog zo goed stylen, maar als de curtain bangs in de basis niet flatterend is, dan wordt het lastig. Volg onderstaande tips om je curtain bangs on fleek te houden.

Regelmatig naar de kapper

Belangrijk bij curtain bangs is dat je ze elke dag aandacht geeft, omdat ze immers extra opvallen en deels voor je gezicht vallen. Bovendien valt het sneller op als je haar groeit, waardoor een regelmatig bezoek aan de kapper geen overbodige luxe is.

Coupe veranderen met curtain bangs

Ben je gek op curtain bangs, maar wil je toch een ander kapsel? Je kunt variëren met curtain bangs. Heb je bijvoorbeeld curtain bangs in lang haar? Wie weet is een korte coupe ook wel iets voor jou. Of ga voor een ander kleurtje. Vraag bijvoorbeeld aan je kapper wat mooi bij je gezicht past.

Aanbevolen stylingproducten:


Geplaatst op 19 april 2024

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.