15 tips om natuurlijke krullen te stimuleren

Natuurlijke krullen kunnen prachtig zijn, maar het kan soms lastig zijn om ze te stimuleren en te behouden. Natuurlijke krullen stimuleren is niet iets wat je zo 1-2-3 doet. Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die je kunt gebruiken om je natuurlijke krullen te stimuleren. We leggen je onder anderen uit wat de Curly Girl methode inhoudt. Ook hebben we tips krullen hoe je krullen kan verzorgen. Welke shampoo en conditioner het beste is voor krullen. Met deze tips voor krullend haar vertellen we je alles om je te helpen perfecte krullen te maken!

Krullen stimulener blog tips

1. Vermijd hitte

Vermijd het veelvuldig gebruik van hitte-intensieve stylingsgereedschappen zoals krultangen en stijltangen. Deze kunnen je krullen beschadigen en het haar uitdrogen. Mocht het noodzakelijk zijn om deze gereedschappen te gebruiken, zorg dan altijd voor een hittebeschermend product en houd de temperatuur zo laag mogelijk.

2. Weet welke shampoo en conditioner je voor krullen moet hebben

Krullend haar heeft een natuurlijke neiging tot uitdroging, daarom is het belangrijk om de juiste shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor dit haartype. Een vochtinbrengende shampoo kan helpen om je haar te reinigen zonder het van zijn natuurlijke oliën te strippen. Daarnaast is het gebruik van een gelijkwaardige vochtinbrengende conditioner essentieel. Een goede conditioner voedt je haar diepgaand en zorgt ervoor dat het de nodige voedingsstoffen en hydratatie krijgt om levendige, veerkrachtige krullen te kweken. Deze conditioners bevatten ingrediënten die vocht aantrekken en vasthouden in de haarstrengen, wat resulteert in zacht en soepel haar. Bij het aanbrengen van de conditioner, focus vooral op de uiteinden van je haar, die meestal het droogst zijn. Spoel vervolgens grondig uit met koud water; dit helpt om de haarschubben te sluiten en je haar een extra glans te geven.

3. Droog je krullen niet te hard af

Vermijd het ruw drogen van je haar met een handdoek. Dit kan je haar beschadigen en frizz veroorzaken. In plaats daarvan, dep je haar voorzichtig droog of laat het op een natuurlijke manier drogen. Ook kun je voor het drogen je haar ‘scrunchen’, daarover vertellen we meer bij tip 14.

4. Gebruik een leave-in conditioner voor krullen

Het gebruik van een leave-in conditioner kan een wereld van verschil maken voor mensen met krullend haar. Het is een extra stap die je kunt nemen na het uitspoelen van de reguliere conditioner. Leave-in conditioners zijn licht van gewicht en bedoeld om in het haar te blijven zonder het te verzwaren. Ze bieden langdurige hydratatie en bescherming, houden krullen gedefinieerd en beheersbaar, en voorkomen pluizig haar gedurende de dag. Daarnaast kunnen ze dienen als een beschermende barrière tegen milieuverontreinigende stoffen en hitte van stylingtools. Verdeel een kleine hoeveelheid product gelijkmatig door het haar terwijl het nog vochtig is, en laat het natuurlijk drogen voor het beste resultaat.

5. Kam je krullen niet

Krullend haar heeft de neiging om te klitten, maar het gebruik van een traditionele borstel of kam kan meer kwaad dan goed doen. Het kan de natuurlijke krulpatronen verbreken, waardoor het haar pluizig en minder gedefinieerd wordt. In plaats daarvan, probeer je haar te ontwarren met je vingers of een grove kam terwijl de conditioner nog in je haar zit. Dit zal helpen om knopen en klitten gemakkelijker los te maken en de integriteit van je krullen te behouden. Vergeet niet om altijd van onder naar boven te kammen, beginnend bij de punten en werkend naar de wortels, om breuk en schade te minimaliseren.

6. Gebruik producten speciaal voor krullen

Producten die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend haar, zoals een krulmousse of gel, houden rekening met de unieke structuur en behoeften van krullen. Deze producten bevatten ingrediënten die vochtinbrengend en voedend zijn, die helpen bij het definiëren en behouden van de natuurlijke krulpatronen. Ze voorkomen dat het haar te droog wordt, minimaliseren pluis en bevorderen de glans en gezondheid van het haar. Denk hierbij aan kruldefiniërende crèmes, gels, serums en mousses. Experimenteer met verschillende producten om te zien welke het beste werken voor jouw specifieke haartype en krulpatroon.

7. Slaap op een satijnen kussensloop

Het lijkt misschien een klein detail, maar het type kussensloop waar je op slaapt, kan een groot effect hebben op de gezondheid en het uiterlijk van je krullen. Traditionele katoenen kussenslopen kunnen ruw zijn voor je haar en veroorzaken wrijving, wat leidt tot pluizig haar en gespleten haarpunten. Satijnen kussenslopen daarentegen zijn veel zachter en gladder, wat betekent dat je haar er gemakkelijk overheen glijdt, waardoor er minder frictie en pluis wordt veroorzaakt. Bovendien helpen ze vocht vast te houden in je haar, wat vooral gunstig is voor krullend haar, dat van nature de neiging heeft om uit te drogen. Het resultaat is gezonder, glanzender en meer gedefinieerd haar wanneer je wakker wordt.

8. Knip je krullen regelmatig

Het regelmatig laten knippen van je haar is belangrijk om gezonde krullen te behouden en te bevorderen. Zelfs als je je haar wilt laten groeien, is het een goed idee om het elke zes tot acht weken een beetje te laten knippen. Dit helpt om gespleten haarpunten te verwijderen die, indien onbehandeld, verder omhoog kunnen splijten en meer schade aan het haar kunnen veroorzaken. Daarnaast kan regelmatig knippen helpen om de vorm en stijl van je krullen te behouden, wat bijdraagt aan een betere algemene look. Overweeg ook om te kiezen voor een kapper die gespecialiseerd is in krullend haar, aangezien de technieken die gebruikt worden bij het knippen van steil haar niet altijd hetzelfde effect hebben op krullend haar.

9. Vermijd agressieve chemicaliën

Krullend haar kan bijzonder gevoelig zijn voor schade door agressieve chemicaliën die in veel haarproducten worden gevonden. Probeer het gebruik van producten met sulfaten, parabenen, en alcohol te vermijden, aangezien deze ingrediënten het haar kunnen uitdrogen en de natuurlijke oliën van de hoofdhuid kunnen verwijderen. Dit kan leiden tot droog, broos haar dat vatbaar is voor breuk en pluis. In plaats daarvan, kies voor producten die natuurlijke, voedende ingrediënten bevatten die het haar hydrateren en beschermen zonder het te strippen van zijn natuurlijke vochtigheid. Het lezen van etiketten en het bewust zijn van wat er in je haarproducten zit, kan een groot verschil maken voor de gezondheid en het kweken van je krullen.

10. Gebruik een haarmasker

Een diep voedend haarmasker kan wonderen doen voor je krullen. Deze behandelingen, die meestal eens per week worden gebruikt, bieden intense hydratatie en voeding die verder gaan dan wat een gewone conditioner kan bieden. Ze zijn geweldig voor het herstellen van beschadigd haar, het verminderen van pluis en het toevoegen van een ongelooflijke glans aan je krullen. Kies voor haarmaskers met natuurlijke oliën, zoals kokosolie of arganolie, die bekend staan om hun voedende eigenschappen. Breng het masker aan op je haar, laat het 15-30 minuten inwerken, en spoel het daarna grondig uit. Je krullen zullen je dankbaar zijn!

11. Probeer de curly girl methode

De Curly Girl Methode (afgekort cg methode) is een populaire haarverzorgingsroutine die specifiek is ontworpen voor mensen met natuurlijk krullend haar. Het werd bedacht door Lorraine Massey en het doel is om de gezondheid van je krullen te verbeteren en ze te laten stralen. De methode omvat het vermijden van sulfaten, siliconen en het gebruik van hitte, en omarmt in plaats daarvan natuurlijke stylingtechnieken en hydraterende producten. Het bevat ook tips voor het wassen, conditioneren, stylen en drogen van krullend haar op een manier die de kruldefinitie verbetert en pluis minimaliseert. Het kan enige tijd duren om je haar te laten wennen aan deze nieuwe routine, maar veel mensen met krullend haar zweren bij deze methode voor gezondere, mooiere krullen.

12. Bescherm je krullen tegen de zon

Net zoals de huid, kan ook je haar schade oplopen door blootstelling aan de zon. De UV-stralen kunnen de haarstrengen uitdrogen en de kleur vervagen, waardoor het haar er levenloos en dof uitziet. Het is daarom belangrijk om je haar te beschermen als je van plan bent om veel tijd buitenshuis door te brengen, vooral in de zomermaanden. Je kunt een hoed of sjaal dragen om je haar te bedekken, of je kunt een UV-beschermingsspray voor haar gebruiken. Deze sprays werken door een schild rond je haarstrengen te creëren dat de UV-stralen reflecteert, waardoor ze minder schade kunnen aanrichten.

13. Gebruik een diffuser

Een diffuser is een geweldig hulpmiddel voor mensen met krullend haar. Het is een opzetstuk voor je föhn dat de luchtstroom verspreidt over een groter oppervlak van je haar. Dit betekent dat je je haar kunt drogen zonder de natuurlijke krulpatronen te verstoren, wat vaak het geval is bij het gebruik van een traditionele föhn. Het resultaat is meer gedefinieerde, minder pluizige krullen. Om een diffuser te gebruiken, begin je met het aanbrengen van je favoriete stylingproduct op je natte haar. Vervolgens gebruik je de diffuser om je haar te drogen, waarbij je zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Vergeet niet om de warmte-instelling op je föhn laag te houden om oververhitting en schade te voorkomen.

14. Scrunch je haar - Krullen zonder krultang

‘Scrunchen’ is een techniek waarbij je je krullen samenknijpt om ze meer definitie en volume te geven. zo is het gebruik van een krultang dus niet nodig. Het is een eenvoudige manier om je natuurlijke krulpatroon te verbeteren en pluis te verminderen. Breng eerst een stylingproduct aan op je vochtige haar. Kantel vervolgens je hoofd naar voren en ‘scrunch’ je haar van de punten naar de wortels, alsof je een papieren zak zou verkreukelen. Herhaal dit een paar keer om alle delen van je haar te bereiken. Je kunt je haar daarna natuurlijk laten drogen of een diffuser gebruiken voor extra volume en definitie.

15. Experimenteer met verschillende kapsels

Met krullend haar zijn de mogelijkheden voor styling eindeloos. Je kunt spelen met verschillende kapsels en technieken om te zien wat het beste bij je past. Updo’s, vlechten, knotjes, en half-up, half-down kapsels kunnen allemaal prachtig uitzien op krullend haar. Het uitproberen van nieuwe kapsels kan ook helpen om je look fris te houden en om te voorkomen dat je in een haarroutine terechtkomt die je krullen kan beschadigen. Wees creatief en heb plezier met je krullen – het zijn tenslotte je mooiste accessoire! Vergeet niet om altijd zachte, schadevrije haarelastieken en -accessoires te gebruiken om breuk te minimaliseren.

Ga aan de slag om jouw krullen optimaal te stimuleren!

Met deze tips voor krullen kun je je natuurlijke krullen stimuleren, kweken en maken zoals jij het graag ziet. Volg de tips en verhoog je krul potentie en haal nog meer uit je natuurlijke krullen. Onthoud dat elke krul anders is en dat het belangrijk is om te experimenteren en te vinden wat het beste werkt voor jouw haar.
Veel succes met het stimuleren van jouw krullen!

Aanbevolen krullen producten


Geplaatst op 24 mei 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 40 reviews.