Hoe gebruik je droogshampoo?

Een snelle blik in de spiegel voor je de douche inspringt, op je horloge en … help!  Eigenlijk zou je je haar moeten wassen, maar er is geen tijd voor vanochtend. Geen paniek, de oplossing? Droogshampoo, hét reddende middel in een-beetje-vettig-haar nood!

Droogshampoo werd al in de veertiger jaren uitgevonden, maar is pas sinds de laatste jaren echt populair en een must-have redmiddel. Een ware go-to die niet in je badkamer mag ontbreken.

Droogshampoo gebruiken

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een soort poeder, vaak in spray verpakking. Je hoofdhuid produceert haartalg en de poeder in de droogshampoo absorbeert deze olie-achtige substantie en neemt de vette-haren look bij de haaraanzet weg.

Zo kun je met schone frisse haren de deur uit, zonder je haren te wassen met water. Een ander voordeel?  Het zorgt ook voor nog wat extra volume bij de haaraanzet.

Hoe gebruik je droogshampoo?

  1. Schud goed: Voordat je de droogshampoo gebruikt, is het belangrijk om de spray goed te schudden zodat de poederige formule goed gemengd is.
  2. Het is belangrijk om de droogshampoo op de juiste afstand van het haar te houden wanneer je het aanbrengt, ongeveer 15-20 cm van het haar en spuit het gelijkmatig op de wortels. Te dichtbij spuiten kan leiden tot ophoping van producten. Spray je te ver weg dan is de kans groot dat er niet genoeg product op de wortels terecht komt inproduct op de wortels.
  3. Breng droogshampoo altijd aan op droog haar. Spray het product gelijkmatig over de haarinzet. Je kunt het eventueel zachtjes met je vingers inmasseren
  4. Laat het even intrekken om zo het overtollige vet en talg te absorberen. Kijk voor de juiste tijd naar het advies op de verpakking.
  5. Borstel het haar daarna zachtjes uit om de overtollige poeder te verwijderen.
  6. Pas op dat je niet te veel droogshampoo op de hoofdhuid gebruikt, want dit kan leiden tot ophoping en een witachtige waas op het haar. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg eventueel meer toe.
  7. Het is belangrijk om droogshampoo te gebruiken als aanvulling op regelmatig wassen van je haar. Het is een geweldige oplossing om je haar even op te frissen tussen wasbeurten door, maar het vervangt absoluut niet een heerlijke wasbeurt met water en een goede shampoo, gevolgd door een conditioner of speciaal haarmasker.

Goed om te weten!

Gebruik droogshampoo vooral met mate.  Overmatig gebruik resulteert namelijk in verstopte poriën, waardoor je hoofdhuid gaat jeuken, je huidirritaties en uitlag kunt oplopen. Daarbij droogt het ook  je hoofdhuid uit waardoor je last van schilfers en roos kunt krijgen.

Ons advies

Wij adviseren de Aloxxi dry shampoo die geschikt is voor alle haarkleuren en ideaal voor alle haartypen. Deze onzichtbare droogshampoo reinigt en verfrist het haar zonder een laagje achter te laten. Natuurlijke ingrediënten absorberen de overvloed aan oliën. Het haar wordt gezuiverd en fris. Verzorgende ingrediënten zorgen voor de hoofdhuid, terwijl uv-beschermers de kleur van uw haar beschermen.

Hoe vaak mag je droogshampoo gebruiken?

Hoe vaak je droogshampoo moet gebruiken, hangt af van verschillende factoren, zoals je haartype, de mate van vettigheid van je hoofdhuid en je levensstijl. Over het algemeen wordt aanbevolen om droogshampoo niet meer dan twee dagen achter elkaar te gebruiken voordat je je haar weer wast.

Als je een vettige hoofdhuid hebt, kan het zijn dat je droogshampoo vaker moet gebruiken om het overtollige talg en vet te absorberen en je haar er schoon en fris uit te laten zien. In dat geval kun je het beste beginnen met het gebruik van droogshampoo op de tweede dag na het wassen van je haar. Dit kan je helpen om de tijd tussen wasbeurten te verlengen.

Als je droogshampoo gebruikt om je haar op te frissen na het sporten of een drukke dag, dan kun je dit doen wanneer dat nodig is.

Hopelijk helpen deze tips je bij het gebruik van droogshampoo!

Aanbevolen producten


Geplaatst op 12 mei 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 55 reviews.