Gespleten haarpunten voorkomen met deze 8 tips

Heb jij 2 of meer puntjes aan het uiteinde van 1 haar? Ja? Dan heb jij last van gespleten haarpunten en het is een veel voorkomend probleem. Het is niet alleen onaantrekkelijk, maar het kan ook leiden tot droog, broos en beschadigd haar. Je kunt je haar niet meer repareren, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om gespleten haarpunten te voorkomen en je haar gezond en glanzend te houden.

Gespleten haarpunten moizt cosmetics

1. Knip je haar regelmatig

Een van de meest effectieve manieren om gespleten uiteinden te voorkomen is door je haar regelmatig te laten knippen. Gespleten haarpunten ontstaan doordat de haarschacht uitdroogt en uiteindelijk splijt. Door regelmatig de haarpunten af te knippen, worden de dode punten verwijderd en kan verdere beschadiging worden voorkomen. Tussen de knipbeurten door kun je een serum gebruiken om de haarpunten te voeden.

2. Gebruik hitte beschermende producten

Het gebruik van stylingtools zoals een föhn, krultang of stijltang kan bijdragen aan gespleten uiteinden. De hitte van deze tools kan de haarschacht beschadigen en leiden tot droog en broos haar. Om gespleten haarpunten te voorkomen is het belangrijk om hitte beschermende producten te gebruiken. Deze producten helpen de haarschacht te beschermen tegen de hitte van stylingtools en verminderen de kans op beschadiging.

3. Vermijd zoveel mogelijk chemische behandelingen

Chemische behandelingen zoals blonderen en kleuringen kunnen het haar beschadigen en bijdragen aan gespleten haarpunten. Als je toch zo’n behandelingen wilt ondergaan, zorg er dan voor dat je een ervaren kapper bezoekt die de juiste producten en technieken gebruikt om de schade te minimaliseren.

4. Kam je haar voorzichtig

Het kammen of borstelen van het haar kan schadelijk zijn voor je haar, vooral als het haar nat is. Het natte haar is namelijk kwetsbaarder en gevoeliger voor breuk. Het is belangrijk om het haar voorzichtig te kammen of te borstelen. Gebruik een kam of borstel met brede tanden en begin bij de uiteinden van het haar en werk geleidelijk naar boven. Ook het gebruik van een detangler is aan te raden.

5. Gebruik de juiste haarproducten

Het gebruik van de juiste haarproducten kan ook bijdragen aan gezond haar en gespleten haarpunten voorkomen. Vermijd haarproducten met agressieve chemicaliën, zoals sulfaten en alcohol, omdat deze de haarschacht kunnen beschadigen en bijdragen aan gespleten haarpunten. Kies in plaats daarvan voor haarproducten die zijn ontworpen om het haar te hydrateren en te voeden, zoals haarserums, haarmaskers en leave-in conditioners.

6. Bescherm je haar tegen de zon

Zonlicht kan het haar uitdrogen en beschadigen, waardoor de haarpunten kunnen gaan splijten. Het is daarom belangrijk om het haar te beschermen tegen de zon. Dit kan door het dragen van een hoed of sjaal, maar er zijn ook haarproducten met UV-bescherming die het haar kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

7. Eet gezond

Een gezonde voeding dieet kan bijdragen aan gezond haar en het splijten van de haarpunten voorkomen. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die belangrijk zijn voor gezond haar, zoals eiwitten, vitamine B, C en E, zink en ijzer. Eet daarom gevarieerd en voldoende groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten.

8. Verminder stress

Stress kan leiden tot haaruitval en beschadigd haar, wat bijdraagt aan gespleten uiteinden van het haar. Het is daarom belangrijk om stress te verminderen door middel van ontspanningsoefeningen, zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen.

Een goede shampoo met een bijpassende conditioner, je haren drogen met een katoenen T-shirt in plaats van een handdoek, een serum voor extra verzorging, om de 6 tot 8 weken je haren laten knippen en gespleten haarpunten behoren tot het verleden.

Vergeet niet, your hair is your best accessory!


Geplaatst op 5 april 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.