Creëer een natuurlijke make-up look in 10 minuten

Less is more, de natuurlijke make-up look is helemaal hot! Het aanbrengen van make-up is voor velen een belangrijk onderdeel van de ochtendroutine. We willen er allemaal graag op ons mooist uitzien, toch?  Met de natuurlijke make-up look streven we naar het benadrukken van je natuurlijke schoonheid. Geen dikke plamuur, zware zwarte eyeliner of veel te fel gekleurde lippenstift, maar een natuurlijke uitstraling. Een voordeel is ook dat de natuurlijke make-up look weinig tijd in beslag neemt. Wel is het belangrijk de juiste producten en kleuren te gebruiken. Ben je benieuwd hoe jij in no-time een natuurlijke make-up look kunt aanbrengen? Let’s go met dit 10 eenvoudige stappenplan in 10 minuten!

Afbeelding voor blog natuurlijke make-up look

Stap 1:  De huidverzorgingsroutine

Reinig eerst goed de huid met een cleanser die past bij jouw huidtype en voorkeur. Hierdoor wordt namelijk het “vuil” verwijderd dat je huid tijdens de nachtelijke herstelperiode zelf naar de oppervlakte heeft gebracht. Daarna gebruik je, op een wattenschijfje, een tonic/toner die de poriën weer sluit.

Nu de huid helemaal fris en schoon is breng je een geschikte dagcrème aan om de huid te hydrateren. Eventueel kun je voor de dagcrème een passende serum aanbrengen. Laat de crème wel even intrekken voordat je aan de volgende stappen begint.

Stap 2: De primer

Ja, dit is echt een must voor de natuurlijke make-up look. Het gebruiken van een primer zorgt ervoor dat je make-up langer en beter blijft zitten.

En nu? Eerst de foundation of eerst de concealer?

Mocht je een kleur corrigerende concealer gebruiken dan breng je deze altijd onder de foundation aan. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je het beste eerst de foundation aanbrengen om de huid te egaliseren en daarna de concealer. Probeer het beiden en kijk wat jijzelf het mooist vindt!

Stap 3: De foundation

Er bestaan vele verschillende soorten foundations, vloeibaar, compacte en losse poeders om er maar een paar te noemen. Kies er een die bij jouw huidtype past en de juiste kleur heeft. Test de foundation in daglicht op de kaaklijn en kijk of de kleur overeenkomt met jouw natuurlijke teint. Vergeet niet dat een foundation je huid egaliseert en er niet voor is bestemd om er lekker bruin uit te zien.

De foundation breng je aan met je vingers, een foundationkwast of een make-up sponsje. Begin in het midden van je gezicht rondom de neus en werk naar buiten toe, met lichte, cirkelvormige bewegingen. Vergeet vooral de kaaklijn niet.

Stap 4: De concealer

Gebruik het liefst een vloeibare concealer die lichter is dan je huidskleur. Je wilt het gebied onder de ogen licht verhelderen om zo een uitgeruste en stralende oogopslag te creëren. Gebruik weinig product en breng het met een aantal stipjes zachtjes aan, de huid onder de ogen is zeer kwetsbaar. Daarna blend je het zachtjes in, met je vingertoppen of een zachte kwast.

Stap 5: De poeder

Poeder hierna je gezicht lichtjes af met losse poeder en een poederkwast. Dit zorgt er voor dat je foundation langer en beter blijft zitten, en ook om de make-up een egale en matte uitstraling te geven. Je wilt een stralende huid, geen glimmende huid!

Stap 6: De blush

Een natuurlijke make-up look is niet af zonder een beetje blush (lees: een beetje). Houd bij het kiezen van je blush rekening met jouw huid ondertoon. Je kunt een warme, koele of neutrale ondertoon hebben. Als je een lichte huidskleur hebt, zullen subtiele tinten als lichtroze mooi staan. Bij een huidskleur met een olijfachtige tint is een perzikkleurige blush prachtig. Op een donkere huidskleur zijn koraalachtige kleuren of bijvoorbeeld felroze het mooist.

Gebruik een blush brush en glimlach naar jezelf in de spiegel. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Daarna werk je de blush richting de slapen of oren, wat je zelf het mooist vindt.

Stap 7: De oogschaduw

Eenvoudig opgemaakte ogen is een must bij een natuurlijke make-up look. Kies een medium kleur voor de arcadeboog en een lichte kleur voor het bewegend ooglid.

Stap 8: De mascara

Voedt eerst je wimpers met een primer voordat je de mascara aanbrengt. Daarna begin je met de mascara bij de basis van de wimpers en, met zigzaggende bewegingen, ga je richting de uiteinden. Op deze manier voorkom je dat je wimpers aan elkaar gaan kleven. Als je het mooi vindt, kun je nog een tweede laagje aanbrengen.

Stap 9: De wenkbrauwen

Kies de juiste kleur! Gebruik je een wenkbrauwpotlood begin dan eerst met het tekenen van de haartjes bij de neus en ga met fijne bewegingen door tot aan de slapen. Borstel daarna de haartjes van de wenkbrauwen op. Je kunt er ook voor kiezen om een eyebrow gel te gebruiken, zodat je  wenkbrauwen de hele dag mooi in vorm blijven.

Stap 10: De lippen

Een natuurlijke make-up look is niet compleet zonder een mooie kleur op je lippen. Je kunt kiezen voor een kleur die vergelijkbaar is met jouw eigen lippenkleur, of voor een iets lichter of donkerder kleur om je lippen te accentueren. Wat dacht je van een mooie lipgloss of een getinte lipbalm?

Zie je? Jouw less is more natuurlijke make-up look is snel een eenvoudig aan te brengen. Je bent klaar om te gaan en je ziet er mooi en natuurlijk uit.

 

Aanbevolen producten


Geplaatst op 2 mei 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 55 reviews.