5 stappen om een beach look te creëren

De ‘beach look’ haarstijl, relaxte en moeiteloze haar golven, heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Deze stijl wordt vaak gezien bij beroemdheden en influencers. Hij is perfect voor zowel een dagje aan het strand als een casual avondje uit. Het is een veelzijdige look die gemakkelijk te bereiken is en geschikt voor bijna elk haartype. In deze blog leggen we je uit hoe je deze populaire stijl zelf kunt creëren en geven we tips voor verschillende haartypes. Of je nu op zoek bent naar een subtiele golf of meer uitgesproken krullen, de ‘beach look’ is de perfecte manier om een vleugje zomer aan je stijl toe te voegen, ongeacht het seizoen.

Hoe creëer je de beach look

1. Voorbereiding van het haar

Begin met schoon, droog haar. Indien je haar van nature krult of golft, kan het föhnen met een diffuser een zachte basis creëren. Gebruik een anti-frizz handdoek na het wassen om het haar voorzichtig te drogen zonder frizz te veroorzaken.

Bescherm je haar tegen de hitte van stylingapparaten met een hittebeschermende haarspray. Deze spray helpt ook om je haar in model te houden tijdens het stylen en voorkomt beschadiging door hitte.

Door deze stappen te volgen, zorg je voor een goede basis waarop je de beach look kunt creëren. Het gebruik van de juiste voorbereidende producten kan een groot verschil maken in het eindresultaat en de gezondheid van je haar.

2. Productselectie

Zoutspray

Een goede zoutspray kan je haar textuur geven die lijkt op die van een dag op het strand, zonder het stug of plakkerig te maken. Het is belangrijk om een spray te kiezen die past bij jouw haartype. Spray het gelijkmatig over droog of licht vochtig haar en kneed je haar om de natuurlijke golven te benadrukken.

Mousse of volumizer

Voor fijn haar kan een volumizer of een verdikkende crème helpen om meer volume en textuur te creëren. Deze producten geven lift vanaf de wortels en helpen om een vollere look te bereiken.

Haarserum of olie

Voor dikker of pluizig haar is het gebruik van een haarserum of haarolie ideaal. Deze producten helpen om het haar te temmen, pluis te verminderen en een mooie glans toe te voegen zonder het haar te verzwaren.

Door de juiste producten te kiezen, kun je de perfecte beach look creëren die past bij jouw unieke haartype en -textuur. Het gebruik van deze specifieke producten zorgt ervoor dat je haar er geweldig uitziet en aanvoelt, terwijl het tegelijkertijd goed verzorgd wordt.

3. Styling tools

Krultang

Voor het creëren van losse golven, is het kiezen van een krultang met een medium tot grote diameter perfect. Deze maat helpt bij het creëren van natuurlijk ogende golven.

Diffuser

Voor mensen met krullend haar is een diffuser een uitstekende tool. Bevestig de diffuser op je föhn en gebruik het om je krullen zachtjes te drogen. Dit helpt om je natuurlijke krulpatroon te definiëren en pluis te minimaliseren, waardoor je krullen veerkrachtig en goed gedefinieerd blijven.

4. De stappen om de beach look te creëren

1. Krullen met de Krultang

Verdeel je haar in secties

Wikkel elke sectie losjes om de krultang, waarbij je de uiteinden vrijlaat. Dit zorgt voor een nonchalante golf.

Houd elke sectie ongeveer 5-10 seconden om de krultang voordat je het loslaat.

2. Uitkammen van de golven

Nadat je al je haar hebt gekruld, gebruik je vingers om de golven zachtjes uit te kammen.

Door dit te doen, breek je de krullen op voor een ontspannen, natuurlijk ogende stijl.

3. Afwisselende krulrichtingen

Krul verschillende secties in afwisselende richtingen (naar binnen en naar buiten draaiend).

Dit geeft een nonchalante en ongedwongen look, typerend voor de beach look.

5. Je beach look afwerken

Haarspray voor fixatie

Nadat je tevreden bent met je golven, gebruik een lichte haarspray om de stijl vast te zetten. Deze spray helpt om de golven op hun plaats te houden zonder het haar hard of stijf te maken. Spuit van een afstandje om een gelijkmatige dekking te krijgen.

Accentueren met accessoires

Overweeg het toevoegen van haaraccessoires zoals clips, bandana’s of hoofdbanden voor extra flair. Dit kan de beach look compleet maken en een persoonlijke touch geven.

Natuurlijke beweging behouden

Probeer te vermijden dat je haar te veel ‘bewerkt’ aanvoelt. Het doel van de beach look is om een natuurlijke, vloeiende stijl te hebben. Laat je haar vrij bewegen en vermijd het gebruik van te veel product dat het kan verzwaren.

Tips voor verschillende haartypes

Steil haar

Gebruik zoutspray voor textuur en krul met een krultang voor gedefinieerde golven.

Golvend haar

Benadruk natuurlijke golven met een lichte zoutspray en krul indien nodig.

Krullend haar

Definieer krullen met een diffuser en gebruik serum of olie voor glans.

Dik haar

Kies voor volumegevende producten en gebruik stevige haarspray voor fixatie.

Dun haar

Gebruik lichtgewicht volumizers en zoutspray voor textuur zonder verzwaren.

Variatie in de look

Vlechten

Probeer een losse vlecht voor een bohemien tintje. Dit kan vooral mooi zijn met de golvende textuur die je al hebt gecreëerd.

Paardenstaarten

Een hoge of lage paardenstaart kan een frisse draai geven aan je beach golven. Laat een paar losse lokken uit voor een moeiteloze look.

Half-opgestoken stijlen

Voor een romantische uitstraling, probeer een half-opgestoken stijl. Dit kan variëren van een eenvoudige twist tot een meer uitgewerkte updo met je golven.

Hoofddoeken

Draag een kleurrijke hoofddoek voor een retro look. Dit is niet alleen stijlvol, maar helpt ook je haar te beschermen tegen de elementen.

Doe mee en inspireer met jouw beach style!

Nu je alle tips en trucs kent om de perfecte beach look te creëren, is het jouw beurt om te stralen! Jouw unieke stijl kan anderen inspireren, dus aarzel niet om je prachtige strandhaar te laten zien! Durf te experimenteren en transformeer je stijl met deze speelse, zomerse look. Speel met verschillende stijlen en accessoires om iets te vinden dat echt bij jou past. Ga de uitdaging aan en omarm je innerlijke stranddiva!

Aanbevolen beach look producten:


Geplaatst op 8 december 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.