Wat is een goede skincare routine?

Hoe verzorg je nu eigenlijk het beste je huid? Er zijn zoveel producten te koop voor de verzorging van de huid tegenwoordig, maar het is voor velen vooral een raadsel wat nu precies de goede skincare routine is. Cleanser, toner, serum, dagcrème, nachtcrème, oogcrème, scrubs, maskers: wanneer en in welke volgorde moeten deze producten worden gebruikt?

Elk huidverzorgingsproduct heeft binnen de dagelijkse huidverzorging een eigen werking. Daarom is goede skincare routine, zowel voor de dag als de nacht, belangrijk om je huid gezond en stralend te houden.

Goede skincare routine blog

Welke skincare past bij mij?

Heel belangrijk is het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten. Denk hierbij aan welk type huid jij hebt, bijvoorbeeld heb je eerder last van een vette of een droge huid. Ook de leeftijd speelt in deze keuze een heel belangrijke rol. Een rijpere huid heeft nu eenmaal andere behoeften dan een jonge huid. Ook zijn de behoeften van je huid is overdag en ’s nachts niet hetzelfde. De focus van een dagcrème ligt daarom op het beschermen van je huid, terwijl bij een nachtcrème de focus ligt op het herstellen.

Wat zijn goede skincare producten?

Elke huid is anders en goede skincare producten zijn voor iedereen verschillend. Goede huidverzorgingsproducten zijn de producten die zijn afgestemd op je huidtype en huiddoelen. Laat je adviseren door een specialist zodat je de goede skincare producten koopt voor jouw huid.

De juiste stappen voor een goede skincare routine in de ochtend:

Stap 1 Gebruik een milde reiniger om vuil, olie en onzuiverheden van je huid te verwijderen.

Masseer de reiniger zachtjes in je gezicht met je vingertoppen en spoel af met lauw water. Dep je gezicht droog met een schone handdoek. Er bestaan vele reinigers, van een milk tot een balm. Kies het juiste product met de textuur die jij het fijnste vindt

Stap 2 Breng met een wattenschijfje een toner aan om je huid te verfrissen.

Ook zal de pH-waarde, na gebruik van de reiniger, herstellen. Deze stap zorgt er ook voor dat de andere producten huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen.

Stap 3 Gebruik een serum met actieve ingrediënten.

Kies een serum dat past bij jouw huid en specifieke behoeften. Serums bevatten geconcentreerde actieve ingrediënten die diep in de huid doordringen en kunnen helpen bij het aanpakken van specifieke problemen, zoals hydratatie, helderheid, fijne lijntjes of pigmentatie. Je kunt om advies vragen bij jouw schoonheidsspecialiste of parfumerie. Masseer het serum zachtjes in je huid en laat het een paar minuten intrekken. Het beste is een serum en crème van hetzelfde merk te gebruiken, zodat deze elkaar kunnen aanvullen om het resultaat te kunnen versterken.

Stap 4 Breng eerst een oogcrème aan.

Een oogcrème helpt bij het verminderen van donkere kringen, wallen en fijne lijntjes en om de aan de tere huid rondom de ogen te hydrateren en te verzorgen. Klop de crème zachtjes in met je ringvinger, omdat dit de zwakste vinger is en de minste druk uitoefent op de gevoelige huid rond de ogen.

Stap 5 Breng nu een dagcrème aan.

Kies een dagcrème die geschikt is voor jouw huidtype. Denk ook aan de textuur, iedereen heeft een eigen voorkeur, of het nu om een crème, een gel of een fluide gaat. Breng het gelijkmatig aan op je gezicht en nek en masseer het zachtjes in met opwaartse bewegingen.

Stap 6 Overdag kun je de huid nog eens extra hydrateren met een mist.

De Beauty Shield van 1944 Paris is een multifunctionele en niet-plakkerige mist die intens hydrateert. Je kunt deze mist gebruiken als primer vóór het aanbrengen van make-up, om make-up te fixeren en als aanvullende hydratatie op elk gewenst moment. Bovendien heeft het krachtige ontgiftende en antioxidante eigenschappen.

In de zomermaanden is het essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Probeer eens de 1944 Paris BB crème. Deze heerlijke getinte dagcrème heeft een SPF50-beschermingsfactor. Hiermee voed en bescherm je je huid tegelijkertijd met de crème.

De juiste stappen voor een goede skincare routine in de avond:

Stap 1 Gebruik een milde reiniger om vuil, onzuiverheden en make-up van je huid te verwijderen.

Masseer de reiniger zachtjes in je gezicht met je vingertoppen en spoel af met lauw water. Dep je gezicht droog met een schone handdoek. Eventueel kun je een extra oog make-up remover gebruiken om de make-up restjes rondom je ogen te verwijderen. Reinig je ‘s avonds dubbel? Gebruik dan eerst de olie of balsem en daarna een (schuimende) reiniger die de overtollige olie verwijdert.

Stap 2 Breng met een wattenschijfje een toner aan om je huid te verfrissen.

Ook zal de pH-waarde, na gebruik van de reiniger, herstellen. Deze stap zorgt er ook voor dat de andere producten huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen.

Stap 3 Gebruik één tot twee keer per week een zachte scrub.

Zo kan je dode huidcellen verwijderen en de celvernieuwing bevorderen. Dit kan een scrub zijn met kleine scrubdeeltjes of een chemische scrub met ingrediënten zoals glycolzuur of salicylzuur. Gebruik een scrub waarvoor hij bestemd is, een bodyscrub heeft bijvoorbeeld scrubdeeltjes die veel te groot en grof zijn voor de huid van het gezicht.

Stap 4 Gebruik een serum met actieve ingrediënten.

Selecteer een serum dat geschikt is voor jouw huidtype en specifieke behoeften. Serums bevatten geconcentreerde actieve ingrediënten die diep in de huid doordringen en kunnen helpen bij het aanpakken van specifieke problemen zoals hydratatie, helderheid, fijne lijntjes of pigmentatie. Voor advies kun je terecht bij een schoonheidsspecialiste of parfumerie. Masseer het serum voorzichtig in je huid en laat het enkele minuten intrekken. Het is ideaal om een serum en crème van hetzelfde merk te gebruiken, zodat ze elkaar kunnen aanvullen en de resultaten kunnen versterken.

Stap 5 Breng eerst een oogcrème aan.

Kies een nachtcrème die past bij jouw specifieke huidtype. Let ook op de textuur die je prettig vindt, of het nu gaat om een crème, gel of fluïde. Breng de nachtcrème gelijkmatig aan op je gezicht en nek en masseer het zachtjes in met opwaartse bewegingen.

Stap 6 Breng nu een nachtcrème aan.

Breng een voedende nachtcrème aan om je huid ’s nachts te hydrateren en te herstellen die past bij je huidtype. Vaak zijn nachtcrèmes iets voller dan dagcrèmes, begin met een klein beetje aan te brengen en voeg eventueel meer crème toe indien nodig.

Bonus: Wil je de huid extra verwennen?

Gebruik een gezichtsmasker dat geschikt is voor jouw huidtype en behoeften. Kies bijvoorbeeld een hydraterend masker, een kleimasker om onzuiverheden te verminderen of ons heerlijk sheetmasker. Net dat beetje extra voor je huid. Met een goede skincare routine help je de huid gezond en stralend te houden!

Aanbevolen producten voor een goede skincare routine


Geplaatst op 20 juni 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.