Wat te doen tegen (extreem) droge lippen?

Droge lippen, we hebben er allemaal wel eens last van. Een trekkerig gevoel, schilfertjes of zelfs kloofjes, lastig en pijnlijk bij het praten en eten. De huid van je lippen is dunner en gevoeliger dan de huid van je gezicht en beschikt niet over een hoornlaag. Deze hoornlaag functioneert bijvoorbeeld als beschermlaag voor de huid. Ook houden de lippen minder goed vocht vast dan de rest van de huid.

droge lippen moizt cosmetics

Wat is de oorzaak van droge lippen?

Je hebt vast gemerkt dat je in de winter vaker last hebt van droge lippen dan de rest van het jaar. Door de gure, koude wind drogen de lippen uit. Ook in huis is de lucht droger tijdens de winter.

Maar niet alleen het weer is de oorzaak van droge lippen! Niet genoeg water drinken, matte lipstick en lip plumpers, tandpasta (ja echt!), slechte lipbalsems, pittig eten, veelvuldig over je lippen likken, alcohol en cafeïne, Uv-straling, geneesmiddelen (bijvoorbeeld tegen psoriasis en acné) en vitaminetekort kunnen bijvoorbeeld ook de boosdoeners zijn van jouw droge lippen. Wat de oorzaak ook mag zijn, wij helpen je graag met wat tips om droge lippen te voorkomen.

Wat kun jij doen om droge lippen te voorkomen?

De beste tips hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 1. Gebruik een goede lipbalsem voordat je naar buiten gaat, voor het slapen gaan en na het tandenpoetsen om je lippen van buitenuit te hydraten. Ga bij voorkeur voor een lippenbalsem met een SPF.
 2. Drink genoeg water om je vochtbalans van binnenuit op peil te houden.
 3. Bescherm je lippen, met een sjaal bijvoorbeeld, voordat je de deur uitgaat in de winter.
 4. Probeer vooral niet over je lippen te likken.
 5. Vergeet bij het scrubben van je gezicht de lippen niet! Er zijn ook speciale lipscrubs te koop in de winkel. Door zachtjes met cirkelvormige bewegingen de scrub in te masseren verwijder je velletjes en dode huidcellen.
 6. Gebruik een luchtbevochtiger (humidifier) in huis om de luchtvochtigheidsgraad op het gewenste niveau te houden. Je kunt ook voor een kleiner exemplaar kiezen en deze in de slaapkamer plaatsen.
 7. Vermijd alcohol en cafeïne houdende dranken, deze hebben namelijk een uitdrogende werking.

Tips bij droge lippen

Kun jij je droge lippen niet meer voorkomen? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat je kunt doen tegen je droge lippen. We hebben hieronder een paar tips op een rijtje gezet:

 1. Een goede vocht inbrengende lippenbalsem gebruiken. Wat dacht je van de 1944 PARIS Lip Enhancer? Deze lippenbalsem herstelt onmiddellijk het comfort van de lippen, beschermt, verzacht, hydrateert en omhult de droge lippen met een zachte glans. Breng deze ook aan vóór het reinigen van jouw gezicht ’s ochtends en ’s avonds; reinigers kunnen ook bijdragen aan het uitdrogen van de lippen
 2. Laat die prachtige matte lipstick of lip plumper even staan en kies voor een getinte lipbalsem, zoals de 1944 PARIS Tinted Lip Balm bijvoorbeeld
 3. Pas op met zuur, zout en pittig eten, dit irriteert jouw lippen namelijk nog meer
 4. Lik niet aan je lippen. Door het speeksel drogen de lippen nog meer uit
 5. Trek niet aan eventuele velletjes om zodoende wondjes te voorkomen, dan ben je nog verder van huis
 6. Probeer zoveel mogelijk door je neus te ademen en niet door je mond. De constante luchtstroom die over je lippen glijdt, droogt de lippen uit

En vergeet niet, life is better with beautiful lips!

Verzorgingsproducten tegen droge lippen


Geplaatst op 8 maart 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.