Wat kun je doen tegen droge voeten?

Yes! De voeten komen weer uit hun winterslaap tevoorschijn. Maar je hebt het misschien gevoeld bij het aantrekken van je sokken of panty’s, schurende hielen. En dat betekent droge voeten. Geen paniek! Nu het weer (bijna) tijd is voor sandalen, andere leuke open schoenen en slippers is het dé tijd om extra aandacht aan de voeten en nagels te besteden. Zo heb jij binnen no-time zomerse voeten waar je trots op kunt zijn.

Droge-voeten-verzorgen

Waarom zijn jouw voeten droog?

De huid van je voeten bevat hoogst waarschijnlijk te weinig vocht. De huid van de voeten voelt ruw aan, gaat schilferen, kan jeuken en er kunnen zelfs kloven bij de hiel ontstaan. Er zijn meerdere oorzaken voor droge voeten maar vocht, zoals dagelijks genoeg water drinken of een vocht inbrengende crème gebruiken, staat met stip op nummer 1.

Laten we eerlijk zijn, in de winter vergeten we de voeten een beetje en zitten ze maandenlang heerlijk warm, verborgen en beschermd.

Wist je dat de voeten sowieso minder vocht bevatten dan de rest van de huid? Dit komt door het ontbreken van talgklieren. Alleen de zweetklieren zorgen ervoor dat de voeten vocht vasthouden.

Andere oorzaken van droge voeten kunnen zijn:

  1. Douchen met te heet water. Dit tast de beschermende laag van de huid aan en verdampt er extra vocht uit de huid van de voeten;
  2. Leeftijd! De huid verliest elasticiteit en lipiden bij het klimmen van de jaren;
  3. Extra kilo’s veroorzaken extra druk op de voeten;
  4. Zwem je veel in een zwembad? Chloor tast de natuurlijke barrière van de huid aan;
  5. Het dragen van verkeerde schoenen, die kunnen schuren of knellen;
  6. Huidproblemen, zoals psoriasis of eczeem bijvoorbeeld. (raadpleeg in dit geval een arts)

Het 7 stappenplan: weg met droge voeten en hallo zomervoeten!

  1. Was dagelijks je voeten met lauw water en een milde zeep. Droog ze zorgvuldig af, vooral tussen de tenen.
  2. Voorkom dat je te vaak en langdurig je voeten weekt in water.
  3. Verwijder regelmatig dode huidcellen van je droge voeten. Dit kan met een pluimsteen, een voetvijl. Je kunt ook je droge voeten verwennen met een speciale voetscrub, zoals de 1944 PARIS Hand en Voet Scrub Green Tea of de 1944 PARIS Hand en Voet Scrub Tiare Flower. Zo zijn je voeten heerlijk zacht en wordt de voetcrème ook nog eens beter door de huid opgenomen.
  4. Breng dagelijks een crème aan op je voeten, vooral na een douche of bad. Kies wel een speciale voetcrème, hier zitten namelijk actieve ingrediënten in die intens voeden, beschermen en hydrateren. Probeer de 1944 PARIS Intense Hand en Voet Crème Green Tea of de 1944 PARIS Intense Hand en Voet Crème Tiare Flower eens, boordevol goeds en het ruikt ook nog eens heerlijk.
  5. Voor een mega anti-droge-voeten-verwensessie gebruik je zo af en toe een speciaal voetmasker. Dit zijn speciale voetzakjes die, terwijl je een minuut of 20 heerlijk relaxed, de voeten intensief hydrateert en de huid en nagelriemen verzacht.
  6. Bescherm de bovenkant van je voeten tegen de zon met een zonnecrème met een hoge SPF.
  7. En natuurlijk, drink heel veel water!

Puntjes op de i, ofwel, lak op de nagels

Nu de droge voeten tot de verleden tijd behoren, je de teennagels hebt geknipt en gevijld, is het tijd je nagels met een mooi kleurtje te lakken. Voor het ultieme zomergevoel en om ze er stralend uit te laten zien. Breng eerst een basecoat aan om eventuele verkleuring van de nagels te voorkomen.

Kies daarna een kleur die bij jou past, bekijk de collectie van de vegan 1944 PARIS nagellak.

Everything may not be perfect, but your feet can be.

Aanbevolen producten


Geplaatst op 9 mei 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 40 reviews.