Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

Grote kans dat je een dag- en nachtcrème gebruikt, een crème in je ochtend huidverzorgingsroutine en een crème voordat je naar bed gaat. Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar het verschil tussen dagcrème en nachtcrème? En kun je eigenlijk een nachtcrème ook overdag gebruiken, of een dagcrème ’s nachts?

verschil dag en nachtcrème

Waarom heb je zowel dag- als nachtcrème nodig?

Het is logisch dat je overdag dagcrème gebruikt en ’s nachts nachtcrème. Veel mensen weten niet precieswat het verschil tussen beide crèmes is. Het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème zit hem in de textuur, de ingrediënten en de werking ervan.

Het daadwerkelijke verschil tussen een dag- en een nachtcrème

Dagcrèmes zijn bedoeld om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, terwijl nachtcrèmes juist bedoeld zijn om de huid te voeden, te verzorgen en te herstellen.

De huid heeft overdag en ’s nachts een andere cyclus. Overdag beschermt de huid zich tegen schadelijke effecten van uv-straling, vrije radicalen en luchtvervuiling. Tijdens de nachts herstelt en repareert de huid zichzelf. Je zou kunnen zeggen dat de huid overdag in beschermmodus is en ’s nachts in herstelmodus.

Je huid heeft een crème nodig die aan de natuurlijke cyclus van de huid bijdraagt. Het gebruik van een goede crème die op deze cyclus is afgestemd is een must. Er is dus een duidelijk verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème.

De voordelen van dagcrème

De dagcrème helpt de huid zich beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf, omdat er in deze crème ingrediënten zitten die deze bescherming versterken of zelfs overnemen.

Gedurende de dag wordt je huid blootgesteld aan verschillende schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen, airconditioning en uv-stralen bijvoorbeeld. Daarom is het essentieel om je huid goed te beschermen. Dagcrèmes bevatten vaak vitamines en antioxidanten om je huid te beschermen tegen beschadiging, sommigen zelfs een zonnefilter (SPF). Probeer de heerlijke 1944 Paris Whipped Cream, verrijkt met hyaluronzuur of de 1944 Paris BB Cream met SPF50.

Bovendien bevatten dagcrèmes meer water dan nachtcrèmes, waardoor de textuur lichter is en snel in de huid kan trekken.

De voordelen van nachtcrème

Een nachtcrème heeft geen beschermende functie, zoals een dagcrème. De nachtcrème helpt de huid ’s nachts te herstellen. Je huid wordt gevoed, gehydrateerd en hersteld.

’s Nachts ontspant en herstelt je huid zich. Tijdens je slaap verloopt het herstelproces sneller en wordt je huid niet blootgesteld en rust. Gedurende de nacht verliest je huid ongeveer een kwart liter vocht. Daarom is het belangrijk dat een nachtcrème hydraterende eigenschappen heeft en je huid optimaal ondersteunt bij het herstelproces. Nachtcrèmes bevatten meer voedingsstoffen dan dagcrèmes en bevatten vaak voedende, verzorgende en vocht inbrengende ingrediënten. Ze zijn rijker aan oliën en andere voedende bestanddelen, waardoor ze vetter of romiger zijn dan dagcrèmes. Het is echter belangrijk om de nachtcrème niet te dik aan te brengen, omdat je huid ’s nachts warmer is en daardoor minder in staat is om de crème volledig op te nemen.

Het daadwerkelijke verschil tussen dag- en nachtcrème

Dag- en nachtcrèmes bevatten vaak vergelijkbare ingrediënten, maar verschillen qua textuur, samenstelling en geur. Het belangrijkste onderscheid zit hem echter in het doel: een dagcrème beschermt je huid, terwijl een nachtcrème het herstel van je huid stimuleert. Het is prima om af en toe een dagcrème ’s nachts te gebruiken als je geen nachtcrème bij de hand hebt of als je de lichtere textuur prettiger vindt. Als je echter een nachtcrème overdag gebruikt, houd er dan rekening mee dat het even duurt voordat de crème volledig is ingetrokken. Hierdoor kan je huid er tijdelijk wat vettig uitzien. Bovendien is een nachtcrème niet ideaal om onder make-up te dragen.

Nog een laatste tip voor je dagcrème routine

Gebruik na de dagcrème en voordat je make-up aanbrengt de 1944 Paris Beauty Shield. Deze ultralichte, niet-plakkerige spray, behoudt de make-up langdurig, hydrateert de huid en beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Kijk snel wat het beste werkt voor jou!

Het is dus een kwestie van experimenteren met verschillende crèmes totdat je de perfecte match voor jouw huid hebt gevonden!

Aanbevolen producten voor dag- en nachtcrème:

1944 Paris The Beauty Shield

1944 Paris BB Cream

1944 Paris Youthfull Radiance Serum Mask

 

 


Geplaatst op 20 juni 2023

Selecteer een Afleverpunt

De waardering van moiztcosmetics.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 55 reviews.